Cat costa o DRONA?Care este pretul correct pentru o DRONA?

Pentru ca piata dronelor a inceput usor usor sa se dezvolte si la noi in tara, au aparut bineinteles comercianti ce distribuie astfel de produse. Am studiat putin piata si am ajuns la concluzia ca pe acest segment exista 3 mari categorii de vanzatori:

1. Firme;
2. Vanzatorii ambulanti de pe OLX;
3. Pasionatii de acest hobby.

Inainte de a analiza ofertele celor de mai sus, am sa va spun ca toate acestea (DRONA, ACCESORII DRONA, DRONA PROFESIONALA, DRONA CU CAMERA, etc) sunt fabricate in China si sunt vandute oricui (PF, PJ, PFA) pe site-uri de genul www.aliexpress.com,  www.banggood.com,  www.gearbest.com, www.hobbyking.com ,etc.

1. Firme:
In aceasta categorie exista 3 tipuri de vanzatori:

- Firmele serioase care comercializeaza drone profesionale pentru filmari aeriene (DJI Phantom 2/3, Phantom 4, DJI Inspire, etc), ofera garantie si practica preturile pietei europene. Daca as dori sa cumpar o astfel de drona m-as orienta catre o firma/distribuitor local pentru a fi sigur ca nu exista probleme cu garantia. Bineinteles un studiu de piata inainte de achizitionare este bine venit.

- Firme ce construiesc drone la comanda. In cazul in care credeti ca o DRONA DJI nu va satisfice nevoile o sa apelati la o firma specializata ce se ocupa cu constructia de drone.
ATENTIE mare pe ce dati banii! Exista firme ce utilizeaza componente de calitate slaba si vand produsul final cu preturi exorbitante (ex 10.000 euro) in conditiile in care componentele valoreaza maxim 2-3000 euro.
Cereti inainte o lista cu piesele utilizate si cautati componentele individual pe internet (pe site-urile mentionate mai sus).

- Firme ce speculeaza piata si profita lipsa de informare a consumatorului. Cateva exemple:


O pereche de OCHELARI FPV ce se vand pe site-ul HobbyKing la pretul de 120 Ron +Transport (3$ Posta/ 15 Curier rapid) vs 435 Ron pe un site din tara noastra.


DRONA DE CURSE vanduta la pretul de 1088 Ron (1138 cu transport) pe AliExpress vs 2500 Ron (1890 Ron "la oferta") pe un site romanesc.


O alta DRONA RACE la pretul de 1550 Ron pe HobbyKing vs 2428 Ron pe site-ul unui comerciant roman.


Si in final cea mai Bomba oferta, un banal EMITATOR VIDEO care costa mai putin de 50 Ron (48 Ron) in China este vandut la pretul de 465 Ron in Romania.

Exista multe alte exemple de genu acest, am extras ce a iesit la iveala la o prima cautare pe internet.

2. Vanzatorii ambulanti de pe OLX, sunt cei comanda din China componente si DRONE IEFTINE pentru a le vinde pe site-urile de anunturi la preturi exorbitante. Si aici am extras cateva exemple:


O banala Radiocomanda ce costa 185 Ron pe AliExpress este vanduta la un pret aproape dublu pe OLX (350 RON).


Cele mai profitabile sunt DRONELE SYMA, 273 Ron respectiv 405 Ron sunt vandute pe OLX la preturile exorbitante de 1300 Ron si 850 Ron.

3. Pasionatii de hobby, care isi reinoiesc periodic echipamentele si incearca sa isi amortizeze cheltuielile prin vanzarea Dronelor si a componentelor la preturi mici. Pe acestia ii gasiti pe site-uri de specialitate sau pe grupuri dedicate pe Facebook. De regula vand componente folosite la preturi superficiale sau componente noi la pretul de achizitie+transport.

Acest articol are caracter informativ. Recomandarea este ca de fiecare data cand vreti sa achizitionati o DRONA sau componente pentru drona sa cautati produsul pe unul din site-urile mentionate anterior pentru a sti pretul real. Decizia va apartine!


mode_editAdauga comentariu
Pentru a comenta trebuie sa fii logat.
menu
menu