Primul zbor FPVPentru a avea succes in zborul FPV cu quad-ul trebuie sa incepeti cu lucrurile simple, in acest scop urmeaza sa va prezint cateva sfaturi care pe multi dintre prietenii mei i-au ajutat.

Daca nu ati mai zburat niciodata cu un quad NU incepeti direct cu zborul FPV. Zburati cateva zile/weekenduri ‘’la vedere’’ pentru a va familiariza cu comenzile si pentru a intelege dinamica si felul in care reactioneaza aeromodelul. 


Pentru inceput, mergeti pe un camp fara obstacole faceti urmatoarele exercitii :
1. Invatati sa tineti quadul in hover (la punct fix).
2. Zburati in fata si in spate (cu quadul orientat in directia privirii).
3. Plecati drept si intoarceti drona 180 de grade apoi reveniti la punctul de decolare. Atentie cand quadul este orientat spre dumneavostra comenzile sunt inversate, zburati incet pentru a preveni accidentarile.

Dupa ce stapaniti aeromodelul si v-ati obisnuit cu comenzile si sensibilitatea acestora puteti trece la punctul 2, zborul FPV.

Primul zbor FPV recomand sa se desfasoare tot pe un camp fara obstacole, ideal unde exista un drum sau un reper pe care il puteti urmarii. Pentru inceput este recomandat ca unghiul camerei FPV sa fie 0 sau maxim 5-10° pentru a avea tot timpu pamantul in campul vizual. 

Decolarea. 

Se poate face la vedere sau direct de pe sol, depinde de cum se simte fiecare mai confortabil. Daca decolati de pe sol pozitionati quadul la o distanta de minim 10m de dumneavoastra pentru a evita accidentarile.

Dupa decolare incercati sa gasiti un reper (ex drum) pe care sa il urmariti (cateva zeci de metri dupa care va intoarceti si il urmariti in cealalta directie si tot asa).

Cel mai probabil primele zboruri se vor desfasura la o inaltime destul de mare 10-15m, dupa cateva acumulatori de survolat reperul incercati sa va apropiati din ce in ce mai mult de pamant. O sa dureze putin timp pana invatati sa apreciati distanta fata de sol prin ochelari/monitor.

Pentru a pastra o inaltime constanta trebuie sa va jucati incontinuu cu acceleratia intrucat quadul tinde sa capete sau sa piarda altitudine la fiecare schimbare de directie.

Aterizarea.

Primele aterizari recomand sa le faceti la vedere, zburati cu FPV pana aproape de dumneavoastra, pozitionati quad-ul orientat in directia dumneavostra de privire la o distanta de minim 10-15 m fata de pilot si dati-va ochelarii jos pentru realizarea aterizarii.

Daca doriti sa aterizati utilizand sistemul FPV este recomandat ca in momentul aterizarii sa fiti in campul vizual pentru a evita accidentarile. Cel mai simplu este sa veniti usor spre dumneavoastra la o inaltime constanta de 1.5-2m si sa coborati spre locul de aterizare, similar aterizarii unui avion. Pastrati mereu o distanta de siguranta intre locul de aterizare si oameni, masini , etc.

Dupa ce va simtiti ca stapaniti cat de cat zborul FPV va puteti confectiona o poarta din protectii de burete pentru tevi (~2-3 lei Dedeman) pe care le infigeti in pamant cu ajutorul a 2 bete si treceti prin aceasta.Acest ghid prezinta cateva sfaturi pentru o invatare usoara si sigura si pentru o desfasurare a zborului in conditii de siguranta. Incercati sa evitati cat mai mult posibil zborul deasupra si in apropierea oamenilor, animalelor sau a masinilor.

ZBURATI RESPONSABIL!


mode_editAdauga comentariu
Pentru a comenta trebuie sa fii logat.
menu
menu